Wie zijn wij?

7de
info@7de.be
Kapelsesteenweg 72
2930 Brasschaat

38ste
groepsleiding38ste@gmail.com
Donksesteenweg 150
2930 Brasschaat

Onze scouts is opgesplitst in een jongensscouts en een meisjesscouts. Jongens kunnen terecht bij de 7de Sint-Michiel, meisjes bij de 38ste Sint-Beatrijs. Hieronder kan u een overzicht vinden van onze takken :

38ste Sint-Beatrijs:
Kapoenen (1ste, 2de leerjaar, jongens en meisjes)
Kleine kabouters (3de, 4de leerjaar, meisjes)
Grote kabouters (5de, 6de leerjaar, meisjes)
Jonggidsen (1ste en 2de middelbaar, meisjes)
Gidsen (3de, 4de en 5de middelbaar, meisjes)

7de Sint-Michiel:
Welpen (3de, 4de leerjaar, jongens)
Wolven (5de, 6de leerjaar, jongens)
Jongverkenners (1ste, 2de en 3de middelbaar, jongens)
Verkenners (4de en 5de middelbaar, jongens)
Jins (6de middelbaar, jongens en meisjes)

Wie kan ik contacteren als ik vragen, twijfels, klachten of complimenten heb ?

U kan steeds de groepsleiding contacteren, wij staan u graag te woord!

Voor 7de Sint-Michiel:
Louis Ceulemans: 0493/55.07.45
Floris Van Rompaey: 0472/41.66.42

Voor 38ste Sint-Beatrijs:
Charlotte Maes: 0471/46.65.23
Anna Cooreman: 0477/04.90.06

U kan ook een mailtje sturen naar groepsleiding38ste@gmail.com of info@7de.be

Wanneer vinden onze activiteiten plaats?

Elke zondag van 10.00u tot 12.30u bieden wij allerhande scoutsactiviteiten aan waarbij respect voor de natuur en voor elkaar centraal staan. Jongens kunnen terecht op het Sint-Michielscollege, meisjes op Sint-Ludgardis (via gele fietsenpoort, Donksesteenweg).

Elke derde zondag van de maand komen we allemaal samen om 8.45u op het Sint-Michielscollege voor een gezamenlijke groepsmis. Nadien start elke tak met zijn activiteiten voor een hele dag, tot 16.30u. Op die manier kunnen we er ook eens een hele dag op een uit trekken !

Gaan we op zomerkamp?

In de zomervakantie trekken we op kamp! Elke tak gaat apart op kamp zodat onze leden met hun leeftijdsgenootjes kunnen optrekken. De jongste takken (kapoenen, kabouters en wolven) overnachten steeds in gebouwen. De oudere takken (jonggidsen, gidsen, jongverkenners en verkenners) trekken er met tenten op uit ! De jins gaan steeds op buitenlands kamp.

Waaruit bestaat het uniform?

Ben je nog maar een kapoen en weet je nog niet helemaal zeker of de scouts wel iets voor jou is, verwachten we enkel een t-shirt van de 7de/38ste en een das van onze scouts. Verder vragen we om steeds speelkledij aan te doen.

Vanaf de kabouters/wolven bestaat het uniform uit : een groene of beige broek of rok, een t-shirt van de 7de/38ste, een scoutshemd, een das van onze scouts en eventueel een scouttrui.

T-shirten en dassen zijn te koop op de overgang en na elke vergadering. Een scoutshemd en een scoutstrui kan u kopen in de scoutsshop
(Hopper winkel in het Scoutshuis: Wilrijkstraat 45 – 2140 Antwerpen).

Hoe kan ik mij inschrijven/verzekeren?

Voel jij ook de scoutsvlinders in je buik ? Heb je zin om je samen met vriendjes en vrieninnetjes uit te leven in de natuur ? Ben je benieuwd naar je keicoole leiding ? Schrijf je dan snel in! Voor het betalen van het inschrijvingsgeld, contactgegevens van takleiding enzoverder, contacteer aub de groepsleiding.

Voor de meisjes: groepsleiding38ste@gmail.com
Voor de jongens: info@7de.be

Kan ik het scoutslokaal of scoutsmateriaal huren?

Onze lokalen worden niet verhuurd. Patrouilletenten, fourages, sjorbalken, kookvuren, borden, bestek,… kunnen wel verhuurd worden in overleg met de groepsleiding. Gelieve hen hiervoor te contacteren via info@7de.be of groepsleiding38ste@gmail.com of via bovenstaande gsm-nummers.